Kohta se alkaa, mutta huilataan nyt kesä tässä välillä!

Sanoivat, että heinäkuun alussa säät lämpenee ja alkaa ihan oikea kesä. Huilataan kesä kunnolla ja sitten rynnätään taas yhdessä uuden oppimisen kimppuun. Meillä on loistava porukka kasassa. Tällä kertaa voin sanoa, että tunnen kaikki, ja ne joita en niin hyvin tunne olen kuitenkin tavannut aikaisemmin.

Valtaosa teistä opiskelijoita sai juuri Oppiva koulu – muuttuva oppimaisema –opinnot* päätöksen, onnitteluni!

* Lea, Sebastian, Tiina, Heini, Kaija, Riikka, Juho, Heikki, Maria, Helena ja Mari.

Teille tämä opiskelutapa on kohtalaisen tuttu, mutta uskokaa tai älkää, niin siihen lisätään vielä vähän uusia mausteita. Osin tämä johtuu siitä, että olemme yhtä aikaa sekä verkossa että lähellä livenä.

Tällä kertaa tehdään hommia myös enemmän näkyväksi ja tullaan aina hetkittäin ulos Facebookista. Jokainen saa oman parin, jonka kanssa kirjoittaa artikkelin, joka julkaistaan täällä blogissa. Artikkeleiden teemat/aiheet tarkentuvat helteisen kesän aikana sekä julkaisuaikataulu/-järjestys.

sanapilvi1

Ennakkotehtävä onkin tällä kertaa hauska. Annan sen jo nyt teille, jotta voitte oikein poseerata ja valmistella. Tehdään siis jokainen oma Meitsie. Mutta tehdään vähän runsaampi versio. Ei siis pelkkää veskin peilin edessä poseeraamista, vaan meitsie-kollaasi, jossa voitte hyödyntää kuvan lisäksi ääntä, tekstiä, videoita. Ja tietenkin mukana kollaasissa on: kesän mieluisin mesta!
Muistattehan, että meitsien (eli Selfien) voi kuvata hyvinkin anonyymisti, jos siihen näette tarvetta. Meitsien tulee sellaisia, jotka voimme surutta julkaista täällä blogissa – kohdassa TYYPIT. Tämä palvelee hyvin myös meidän vierailevia asiantuntijoita, sillä he kysyvät joka kerta minulta, että minkäs sortin porukkaa siellä on opiskelemassa? Eli kollaasin muoto vapaa, oltava kuitenkin digitaalinen, jotta saamme ne näytille, saa olla useamman median sekamelska, oma etunimi on ihan ok, sukunimellä ei tarvitse esiintyä. Kollaasin loppuun lyhyt kuvaus, mikä oppimiskulttuurin muutoksessa juuri tällä hetkellä itseäsi eniten askarruttaa/kiinnostaa – mikä siis on se idea, jonka tuot mukaan koulutukseen?

Klikatkaa itsenne myös koulutuksen Facebook-ryhmään (linkin saitte sähköpostissa). Se on jälleen ulkopuolisilta suljettu. Ensimmäinen tapaaminen on kaikille (myös Savonlinnan paikalliselle ryhmälle) yhteinen AC-istunto (connect.uef.fi/oppimaisema) 3.9.2014 klo 15.00. (avaan huoneen klo 14:45).

Helteitä odotellen tutorinne Maj-Britt

Mainokset